Акция -Бяла точка на ревера-

28.04.2009

Тази година Европа за първи път ще отбележи 29 април като “Европейски ден за солидарност между поколенията”.

Ние от АСТ – Асоциация за Свободен Театър решихме, че театъра у нас има нужда от този ден. Иска ни се чрез неговото отбелязване да посочим изключителното значение на отношенията учител и ученик, наставник и последовател, утвърдени и нови имена и да споделим тревогата си от разкъсването на връзките между тези нива, което заплашва да се превърне в проблем както за по-възрастните така и за по-младите творци.
Това са и причините да организираме настоящата акция, която навреме да  обърне вниманието на гилдията върху тези отношения на колегиалност, от състоянието на които зависи като цяло жизнеността на българския театър. За целите на акцията подготвихме и изпратихме писма, плакати, аудио файлове и много бели точки на театрите и техните приятели в страната. Съдържание на писмото:

29 април 2009 – Първият Европейски ден на солидарността между поколенията има за цел да помогне за насърчаване на разбирателството между хората на различна възраст – деца, юноши, зрели и възрастни, като предостави възможност на тези групи да се събират и да обменят своя опит и умения. За да постигнат това, на европейско ниво, неправителствени организации (НПО), между които AGEЕвропейска платформа на възрастните хора и ЕМФ Европейският младежки форум, обединяват своите усилия, за да насърчат групите, работещи с различни поколения в цяла Европа, да организират съвместни прояви по случай този нов европейски ден. Прилагаме плакат на инициативата на АСТ в рамките на кампанията 29 април 2009 – Първи Европейски ден на солидарността между поколенията. Прилагаме специално изработен за деня “Символ на солидарността между поколенията в театъра”. Бял цвят – носи значението на близост, разбирателство и липса на предразсъдъци. Кръг – носи смисъла на завършеност, цялост и съвършенство. За най-добро интегриране към инициативата призоваваме на 29 април, първият европейски ден на солидарността между поколенията всеки свързан със сферата на театъра да носи този символ на ревера си. Прилагаме специално записано обръщение в рамките на 10 сек. за най-добро анонсиране на съпричастността към инициативата предлагаме този запис да се излъчи непосредствено преди анонса за изключване на мобилните телефони в театрите

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: