Четвърта открита работна среща на АСТ

15.06.2010

Здравейте всички,

Имаме нов и важен повод за поредна обща среща на Асоциацията за свободен театър и ако трябва да го обобщим в една дума, то тя е действително една:

МОБИЛИЗАЦИЯ!

Независимо дали следите развитието на темата за театралната реформа или избягвате новините за нея, защото смятате, че нищо няма да се промени, тази тема е важна и именно сега е моментът, в който се взимат важни решения за пренареждането на театралното поле в България. Това означава, че това е и моментът за нашето най-силно настояване Свободният театър да бъде включен във визията на Министерството на културата. Не знаем в каква степен ще успеем, но със сигурност – верни на каузата си – сме длъжни да направим каквото можем, за да си създадем условия за работа, максимално близки до тези, които желаем.

Асоциацията получи покана за организиране на събитие в рамките на Малък сезон и това, на което се спряхме като на най-наложително, е организирането на международна двудневна конференция, посветена на необходимостта и значението на Свободния театър за всяка съвременна европейска култура. Благодарение подкрепата на ТР „Сфумато”,  Унгарския културен институт и немския съюз за независим театър ще имаме възможност да поканим и двама експерти от Германия и Унгария, които да дадат един поглед „отвън”, както и примери за направеното от тях в собствените им страни.

Друга важна тема освен конференцията е необходимостта от общо обсъждане на посоката, в която да се придвижи програмата „Вечери на свободния театър”, провеждаща се в Младежкия театър. Независимо от своите плюсове и минуси, програмата е изключително ценна основно с едно – с това, че дава пример на държавните и общински театри как независими проекти могат да намират възможност за изява в техните пространства. Трябва заедно да обсъдим как тази инициатива може да се развие – и извън Младежия – по начин, максимално полезен на максимален брой спектакли и екипи.

Независимо дали сте членове на АСТ, още се каните или все още нямате желание да се присъедините, горещо ви каним на тази обща отворена среща! Независимият театър може да се развива, единствено, ако хората работещи на свободна практика действат заедно. И сега е момент да проявите вашите умения и ангажимент.

Вярваме, че уменията, контактите и енергията на всеки един от нас, ще направи възможността да отвоюваме място за свободни проекти по-голяма!

Заповядайте на четвъртата обща среща на АСТ на 20.06.2010 (неделя) от 14:00 до 17:00.

Място на срещата: откритото наскоро независимо пространство за съвременен танц и пърформанс – Дерида Денс Център (ул. Индустриална 11; повече информация за местонахождението на Центъра: http://www.derida-dance.com/qs/bg/kontakt)

Тема на срещата: МОБИЛИЗАЦИЯ!

Заповядайте, дори и да не знаете как можете да допринесете по изброените вече теми – мнението на всеки един е от голямо значение!

Молим ви да разпространите тази покана до всички, за които смятате, че тази среща би могла да бъде от полза!

До скоро!

Поздрави,

Учредителен екип на АСТ –

Асоциация за свободен театър

sled sto4na gara nadiasno pod mosta

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: