Второ издание на „АСТ фестивал за свободен театър“ 14-18 ноември 2012

01.07.2012

Успехът на първия за страната АСТ Фестивал за свободен театър проведен през 2011 година, ни провокира да се заемем за втори път с организирането на такъв форум, поради интереса, активността на участниците, провокацията за дискусии в обществото по въпросите на съвременния театър и разпознаването му от по-широката публика.

Тази година фестивалът ще се проведе от 14-ти до 18-ти ноември 2012г, в различни локации в София, като основни пространства-партньори от миналата година са ТР „Сфумато”, Център за култура и дебат „Червената къща”, Дерида Денс Център и Студио „Suspacious”. Програмата предвижда представянето на 15 независими продукции и съпътстваща образователна програма от лекции, дискусии и уъркшопи.

Официални гости на фестивала ще бъдат 5 или 10 представители на различни чуждестранни организации и институции в областта на изпълнителските изкуства, които в рамките на пет дни ще имат възможност да посещават избраните от тях спектакли, както и да участват в двете дискусии с чуждестранно участие.

Кой може да кандидатства?

За включване в програмата на фестивала могат да кандидатстват всички артисти и екипи на свободна практика, работещи в сферата на изпълнителските изкуства. Членството в Асоциацията не е задължително условие за кандидатстване.

Повече информация за Условията за кандидатстване и необходимите документи, а също и за условията на селекция чрез обсъждане и взаимна оценка може да изтеглите от тук: Формуляр за участие 2012 , Условия на селекцията 2012

Краен срок за изпращане на попълнения формуляр за участие и съпътстващите го документи – 25 август 2012. Кандидатури постъпили след изтичане на срока, няма да бъдат разглеждани.

Очакваме предложенията ви и весело лято!

Екип на Фестивал за свободен театър,

Юлия Денчева, директор
Веселин Димов, председател на АСТ
Здрава Каменова, сценични събития
АРТ офис, чуждестранни гости и уъркшопи

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: