АСТ Фестивал за свободен театър 2 – готова е селекцията от 15 проекта, които ще представят витрина на българската независима сцена през ноември

14.09.2012

ACT Фестивал за свободен театър: 2 ще се проведе от 14 до 18 ноември 2012 и отново ще представи петнайсет свободни театрални и танцови проекта – витрина на независимата сцена у нас.

Селекцията за второто издание се състоя в първите дни на септември и резултатите показаха, че сред продукциите тази година има шест премиери, чисто нови български пиеси, съвременен танц, кукли и експериментални представления.

Всички те ще срещнат своята публика на различни локации в София – независими и алтернативни пространства, частни сцени и държавни театри.

Изборът отново беше на демократичен принцип, а критериите, според които сред кандидатстващите 33 свободни проекта бяха оценявани – „авторски подход”, „съдържание”, „иновативност”, „изпълнение” и „техническа реализация”.

ACT Фестивал за свободен театър е първият и единствен фестивал изцяло за свободен театър в България.

Благодарение на положителните отзиви от първото издание, тази година международното участие ще бъде в пъти по-голямо. Очаква се у нас да пристигнат професионалисти в областта на изпълнителските изкуства и програматори на фестивали, които освен като наблюдатели на постановките, ще се включат в двете международни конференции и в част от образователната програма на ACT фестивала.

Подробности за всички тях  – скоро!

ACT Фестивал за свободен театър: 2 се организира от Асоциация за свободен театър, с финансовата подкрепа на Столична община Програма “Култура”, Министерство на културата, Фонд Култура, Посолството на САЩ и в партньорство с фондация „АРТ офис” и платформа „Нови драматургии”. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: