Дъблинчани в повече

21.04.2013

Основната тема на срещата на IETM в Дъблин казаха, че е доверието. На кой може да се вярва? Артистите дали вярват на публиката си, промотърите дали вярват на шоукейсовете, продуцентите дали вярват на артистите и въобще някой вярва ли на артистите? Дъблинчани със сигурност вярват на дъжда си. Не ги е изоставял от хилядолетия.  Дъжд който вали отляво, вали отдясно, прав и тежък дъжд, дризъл (спрейов дъжд), 13 секунден силен дъжд последван от 35 минутен умерен, и накрая фалцовият дъжд който се завърта хитро под козирките за да ти вали на цигарата пред кръчмата защото и там не се пуши на закрито.  Делегатите на АСТ разделени на тактически групи нахлуха в Дъблин през нощта и под прикритието на дъжда и тъмнината  плъзнаха из кръчмите.  Ида Даниел и Юлия Денчева успешно се смесиха с местното население благодарение на червеникаво къдравото си излъчване и луничките си. Александър Мануилов също не будеше подозрение с невинно мигащите си иззад очилацата сини очички, докато Петър Мелтев и Светозар Георгиев нямаше как да прикрият мургавите си балкански муцуни и нехайното си отношение към правилата и законите в този чудесен град.  Френската връзка Димитър Узунов го играеше небрежен парижки гъзар и си оправяше очилата с едно специално движение което сигурно е описано в Ларус ама на мен сега не ми се търси. Неда Соколовска от Вокс Попули също беше там с нас и също я валя дъжд.

Ето и разказа в картинки.

Изображение
Е, това го снимах за сарториалисто. От време на време имам своите моменти.

irishbankТова тука значи е ирландската национална банка, имат си оръдие пред входа да пази от ревизии, вложители дето искат да си вземат парите и прочие чуми по финансите. Но апарата тука сам си щракна, заклевам се.

dublinweatherТипично дъблинско време. Това синьото нещо в ляво е мястото където раздаваха брошури, кафе, банани и хората непрекъснато говореха. Ама непрекъснато. Project Arts Centre се вика синята сграда. Това беше основният сборен пункт на IETM.

dublinpub1Това тука е кръчма, червена. Има и зелени кръчми и комбинация от кафяво и черно. Не можах да разбера кодирането по цвят въпреки, че ги изследвах внимателно.

minkultТова е министъра на културата на Ирландия. Снимах го отдалече защото чух че е срамежлив. Тези хора отпред му ръкопляскаха.

kmetКмет. Каза, че сама си е написала речта.

ietm people 1Айтиемци чакат да докарат кашоните с наденички от кетъринга докато пийват традиционно ирландско питие. Някакво винце разредено с лимонада и нарязани портокали вътре. Хич не ми хареса.

irish matryoshkaСега. Това са ирландски матрьошки. Излязоха, тропнаха една ръченица и изпяха Informer на Snow. Ако някой помни този деветдесетарски мегахит. По принцип това не е националният ирландски костюм. Това е нещо като балкантурист версията. Ирландският национален костюм се състои от дъждобран, гумени ботуши и мобилен телефон.

horoИрландско хоро. Жълтите сигнални жилетки са на доброволците които дърпаха хората да дойдат доброволно да тропнат едно на мегдана.

act meetingТова е една среща на АСТ на брега на река Лийфи. Щото в София не можем да се засечем, нали…  Юлия Денчева реши да снима това събитие за да ни вдъхновява за бъдещи подвизи. Беше сутрин, беше хладно, нямахме кафе, нямахме и от тези големите еклери. Само ентусиазъм братче… А! На тази снимка не вали.

openingОткриването в Amharclann na Mainistreach… И аз не можах да го прочета. Abby Theatre се казва по човешкому. Излезе един ирландец и разправи колко опасно е да се лови риба в океана и как трябва да вярваме на рибарите. И един на друг да си вярваме. Снимката излезе толкова замътена защото много ме болеше глава и аурата ми сигурно се е предала на фотоапарата.

Очаквайте продължение, детсевика…

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: