АСТ Фестивал за свободен театър 2013 – „ДОБАВЯНЕ НА СТОЙНОСТ“

16.08.2013

Издание 3 на АСТ Фестивал за свободен театър, 7-10 ноември 2013 

Тема: „ДОБАВЯНЕ НА СТОЙНОСТ“

С избора на тази тема искаме да очертаем и утвърдим три основни позиции:

1. АСТ Фестивал за независим театър е създаден като платформа, имаща за цел да допринася за развитието на независимата изпълнителска сцена в България и с това да носи добавена стойност за нея.

2. Независимата театрална сцена носи добавената стойност за съвременната българска култура като чрез работата си развива публиките и допринася за формирането на тяхната културна идентичност.

3. Независимата театрална сцена носи добавена стойност за обществото, като отразява актуални социално значими въпроси и формулира нестандартни решения на конфликтите.

Тези три позиции, както и проведена сред членовете на АСТ анкета, ни накараха тази година да трансформираме основната програма фестивала от платформа за представяне в платформа за комуникация. Вместо да акцентираме върху селекция от представяни и премиерни творчески продукти, ще отворим място за комуникация между работещите в сферата, комуникация с публиката и комуникация с вземащите решения.

Затова изданието тази година ще се фокусира върху:

  • организиране на дискусии между всички ангажирани в полето на независимия театър относно теми от общ интерес с участието на чуждестранни гости
  • представяне на три еднократни перформативни акции, създадени специално за фестивала, които разработват актуални проблеми на обществото
  • обявяване на месец ноември за “Месец на свободния театър” и привличане на общественото внимание към всички свободни продукции, които се представят през ноември. (В началото на август отправихме покана към всички работещи в сектора да планират свои представления в рамките на месец ноември. Медийната кампания на фестивала вероятно ще осигури добър старт на техния сезон.)

Трите перформативни акции ще се реализират в рамката на основната програма на фестивала и ще бъдат избрани след отворена покана.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: